Hoe kun je de sensomotorische ontwikkeling van je kind stimuleren?

Op de Peuterclub wordt veel gespeeld met zand, water en andere materialen. Hoe voelt zand? En wat gebeurt er als dit gemengd wordt met water of misschien lijm? Het voelen aan voorwerpen en materialen bevordert de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. Sensomotorisch betekent dat de zintuigen worden gebruikt in samenwerking met bewegingen. Kinderen leren textuur, geur, gewicht en geluid herkennen. Ook leren ze hoe zij hun zintuigen tegelijk kunnen inzetten. Deze ontwikkeling is met veel meer dan alleen zand te bevorderen. Een bak met droge bonen, veren of rijst werkt ook heel goed! 
Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema ‘oogsten’ en daarom mochten de peuters lekker gaan voelen en experimenteren met zaden, bonen, erwten en linzen in een grote bak.

sensomotorische ontwikkeling kinderen

Dit bericht is geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink.