Accelerated Learning

popje ALRekenen, taal, geschiedenis, aardrijkskunde…..  De standaard vakken die we allemaal op school voorgeschoteld krijgen. Waarom? Het is algemene kennis die nuttig is voor onze ontwikkeling en groei. Sommige kinderen hebben alleen wat meer moeite om al die informatie te verwerken. Leerproblemen zegt de school dan en dan krijg je opeens bergen opdrachten mee naar huis om te oefenen om beter te worden.

Maar wat als al dat geploeter niet tot verbetering leidt? Je vindt dan naar school gaan niet meer leuk, je klasgenoten kunnen je gaan pesten, je gaat denken dat je dom bent en niks kunt en daarmee ebt je vertrouwen weg. Kortom: je concentratie gaat achteruit, twijfel en faalangst nemen toe en je leerprestaties worden daardoor nog minder goed. HELP!!!!

Glim&Lach kan jou en je ouders helpen via het principe van Accelerated Learning.

Een leermethode, ontwikkeld door Colin Rose, die uitgaat van de kwaliteiten en talenten van het individu en aansluiten op de voorkeuren van informatieverwerking. Colin Rose onderscheidt verschillende manieren van informatie verwerken en zoals we allemaal een bepaalde kleur ogen of haren hebben, zo heeft iedereen ook zijn eigen manier van informatie opslaan/ leren. Door middel van een eenvoudige test kun je erachter komen wat jouw leerstijl is en welke tools je inzet om informatie te verwerken. Als we dit weten, dan kunnen we aan de slag om jouw technieken bij te brengen om leren weer leuk en efficiënt te maken. Gevolg: je resultaten verbeteren aanzienlijk en je motivatie om te willen leren wordt groter. Leren is leuk!

Mooie bijkomstigheid is, dat je zelfbeeld en zelfvertrouwen aanzienlijk vergroot worden en de negatieve spiraal doorbroken.

In deze nieuwe manier van leren, betrekken we ook de ouders. Want het is erg belangrijk dat je als ouder weet wat deze technieken inhouden, zodat je je kind goed kan begeleiden, zowel op school als tijdens het maken van huiswerk. We geven handvatten en praktische informatie op een manier zoals het bij jouw kind past. De onderlinge band wordt hierdoor sterker en de sfeer in het gezin verbeterd. De GlimLach verschijnt weer op het gezicht van jou en je kind.