Hoe kun je de sensomotorische ontwikkeling van je kind stimuleren?

Op de Peuterclub wordt veel gespeeld met zand, water en andere materialen. Hoe voelt zand? En wat gebeurt er als dit gemengd wordt met water of misschien lijm? Het voelen aan voorwerpen en materialen bevordert de sensomotorische ontwikkeling van kinderen. Sensomotorisch betekent dat de zintuigen worden gebruikt in samenwerking met bewegingen. Kinderen leren textuur, geur, gewicht en geluid herkennen. Ook leren ze hoe zij hun zintuigen tegelijk kunnen inzetten. Deze ontwikkeling is met veel meer dan alleen zand te bevorderen. Een bak met droge bonen, veren of rijst werkt ook heel goed! 
Deze week zijn we gestart met het nieuwe thema ‘oogsten’ en daarom mochten de peuters lekker gaan voelen en experimenteren met zaden, bonen, erwten en linzen in een grote bak.

sensomotorische ontwikkeling kinderen

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Aftrap kinderfeestjes: Elfjes party

Vandaag hebben Rosa en haar vriendinnen zich in de wondere wereld van de Elfjes begeven. Rosa had tijdens het “Samen Indische Buurt Festival” de wedstrijd gewonnen met haar mooiste Glimlach. Dus was zij uitgenodigd om met 5 vriendinnen een partijtje te vieren. Thema: Elfjes.

We begonnen de middag met het maken van eigen bloemen kransen en toverstafjes, waarna we daarna het Flevopark zijn ingegaan op zoek naar de Elfenboom.

Aan de hand van aanwijzingen volbrachten de meiden verschillende opdrachten waarbij ze een kijkje konden nemen in het leven van de Elfjes. Toen alle opdrachten volbracht waren, verklapte Hans de eekhoorn uiteindelijk waar de verborgen Elfenboom te vinden was.

Kinderfeestje Elfjes Birthday Party Fairies

img_6376img_6387 img_6388 img_6397

img_6411 img_6417img_6419 img_6421 img_6425

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Hoe kun jij je kind wat meegeven? Laat het ze ZIEN!

Artikel over hoe jij als ouder je kind iets kan meegeven door het ze te laten zien. Wil je echt iets bereiken, geef dan zelf het goede voorbeeld, want woorden alleen komen vaak niet aan.

https://www.linkedin.com/pulse/jij-bent-een-voorbeeld-altijd-karla-mooy

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Sporten met je kind

Lekker bewegen en fit worden en ook nog eens gezellig samen tijd doorbrengen met je kind(eren). Dat lijkt ons een win-win situatie. Ja toch?!?

Lees de voordelen van samen sporten met je kind in deze leuke blog

5 voordelen van sporten met je kinderen

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Leuke blog van Kelly Blom over de Peuterclub

http://www.kellyblom.nl/2016/09/05/peuterclub/

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Examenstress? Faalangst? Bijles?

Nog anderhalve maand en dan is het weer zo ver. Voor alle leerlingen van de 4e, 5e en 6e klassen in het voortgezet onderwijs beginnen dan de eindexamens. Een spannende tijd breekt aan, want tijdens de examens wordt je getoetst of je alle lesstof van de afgelopen jaren goed in je hoofd hebt zitten. Voor sommigen veroorzaakt dat veel stress waardoor het leren lastig wordt en de kans op slagen daalt.

Glim&Lach kan jou helpen om de stress rondom je eindexamen bij je weg te nemen. We bieden examenkandidaten hulp in de vorm van coaching. Dat doen we door:

popje eindexamen1. Oefeningen in te zetten waardoor faalangst en stress verminderen en je zelfvertrouwen groeit, waardoor jij alle energie kunt gebruiken om je diploma te behalen.

2. Glim&Lach zet Accelerated Learning technieken in om leren leuk, handig en effectief te maken. Heb jij bij een bepaald vak moeite? Krijg je de lesstof maar niet in je hoofd gestampt? Stop met stampen! Glim&Lach leert jou om op efficiënte wijze te leren, zodat je niet meer urenlang boven je boeken hoeft te zitten om die moeilijke stof te begrijpen. Glim&Lach laat jouw zien hoe je het beste op jouw manier kunt leren en straks de antwoorden wel op je examen kunt beantwoorden.

Kun jij wel die hulp gebruiken? Neem dan snel contact op, zodat we samen aan de slag kunnen!

faalangst| eindexamen| diploma| bijles| voortgezet onderwijs| examentraining|

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Pilot “IK ben een Kampioen” van start

Op zaterdag 9 februari en in de voorjaarsvakantie gaan we een pilot draaien voor de nieuwe training: IK ben een Kampioen.

De pilot zal in 3 sessies worden gegeven en zal in Amsterdam en/of Hoofddorp plaatsvinden van 10.00-13.00u.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar en die geven we GRATIS* weg.

Meld uw kind nu aan voor deze unieke kans via het aanmeldformulier of door een mail te sturen naar els@glim-en-lach.nl.

Vermeld erbij of uw voorkeur uitgaat naar de zaterdagochtend of 3 ochtenden in de voorjaarsvakantie.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Samenwerking Glim&Lach en Buurtatelier Indische Buurt

Verveel jij je wel eens na schooltijd? Even niemand om mee te spelen? Of moeten je ouders werken? Dan is een naschoolse activiteit misschien iets voor jou!

Op donderdag 27 september start het Buurtatelier Indische Buurt in samenwerking met Glim&Lach de training: Talent in Beeld. De training is bedoeld voor kinderen uit groep 7.

De training bestaat uit 5 lessen, waarin de kinderen stap voor stap ontdekken wat hun talenten zijn, wie ze (in essentie) zijn en wat ze nodig hebben om hun droom werkelijkheid te maken. Op die manier krijgen de kinderen haar fijn hun eigen talenten in beeld.

Dit doen we aan de hand van creatieve lessen, waarbij de kinderen met kleur, schilderen, tekenen en knutselen hun eigen visualisaties werkelijkheid maken: ze zetten hun talenten in beeld om.

De les begint elke donderdag om 15.30u.

Wil jij ook mee doen aan deze leuke, spannende ontdekkingsreis?

Meld je dan aan via dit formulier en vermeld erbij dat je komt voor het Buurtatelier.

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Slaap inzetbaar voor selectief geheugen

Radboud Universiteit Nijmegen deed onderzoek naar de invloed van slaap op ons geheugen. Uit dit onderzoek blijkt dat we door te slapen ons geheugen kunnen “trainen” om te onthouden en tevens tijdens de slaap invloed hebben op wat we willen onthouden.

http://site.zorgportaal.nl/index.php/zorgkrant/nieuwsl-lijst/3979-slaap-slaat-dagelijkse-ervaringen-selectief-op

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Jerome Kagan, Harvard Psycholoog, over ADHD

http://www.linkedin.com/groups/ADHD-is-volgens-Jerome-Kagan-2820082.S.147860492?view=&srchtype=discussedNews&gid=2820082&item=147860492&type=member&trk=eml-anet_dig-b_pd-ttl-cn&ut=3Q5_rUgXCGkBo1

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen